Kesän supersankarien karkelointia!

DSC_0746Kesäkuun ensimmäisen viikonlopun starttasi jokavuotinen hupijuoksu RotuRace, kaikkien epävirallisten pinkojien ykköstapahtuma. RotuRacessa tiimit taistelevat toisiaan vastaan 80m matkalla vieheen perässä kirmaten, ja jokaisen neljän koiran tiimin “keskivertoajat” määrittelevät eri rotuisten osallistujien menestymisen. Vuonna 2013 keskarit osallistuivat roturageiluun ensimmäistä kertaa kahden tiimin voimin, joista toinen tuli midi-luokassaan kolmansiksi, voittaen myös päivän pukukisankin – ja tänä vuonna toistettiin sama lähetulkoon samoilla saavutuksilla, vau!

DSC_0752

Vieheenpalautusta, siis mihis tää vietiinkään?

Tämänvuotisen Team Kesäkeskareiden kokoonpanossa oli ensikertalaisina junioreina sisarukset Leo ja Nekku, sekä vanhempina konkareina Lupu ja Uuno. Olin vääntänyt epeleille varta vasten kisa-asut, kesäkeskareiden supersankaruutta esittelemään. Ja oih, voih, olipa se huuto radalla taas yhtä valtaisaa kuin aina ennenkin! Omaa lähtöä odotellessa oikeastaan kaikki huusivat kuin syötävät, koska viehe ja ää ja viehe ja ää. Ai mitenniin keskareiden kanssa tarvitaankaan aina välillä korvatulppia, köhm… ;)

 

Ja kyllähän nuo pinkoivatkin! Nekku veti suorituksensa ensin, ja lähti kuin vanha konkari (lue: tykinkuula) starttipisteeltä. Seuraavaksi suoritti Leo, ja lievästä huutamattomuudestaan huolimatta tiesi myös mitä ja miten tehdään. Vieheen kiinni saatuaan Leo pisti vielä vähän lisää pelinappuloita pirtelöön, kun lähti ylpeänä (narustaan irronnut) viehe suussaan palauttamaan muovikaveriaan lähtöpaikalle.. Kotiinhan se pitäisi viedä, mitä ihmettä ne ihmiset nyt näin alkaa toista jahtaamaan!? Kolmantena kiihdyttelemään päässyt Lupu veti suorituksensa myös aivan loistavasti, ja piti shown lopuksi vielä ikioman pompom-tanssinkin yleisölle: näin se viehe tapetaan, kiitos ja morjensta! Uuno kruunasi tiimin juoksun hienosti, suoritusvarmana alusta loppuun.

DSC_0781

Lupu ja yleisöäkin viihdyttävä podengojen perinteinen pompom-tanssi!

Nekku liitää huikeasti ja viehevarmasti.

Nekku liitää huikeasti ja viehevarmasti.

 

Palkintojenjaossa tupsahtikin sitten suurin yllätys, kun päivän pinkojia palkittiin erilaisista suorituksistaan. Team Kesäkeskarit olivat 35 joukkueesta neljänsinä, ja Leo sai kunnian jakaa päivän nopeimman juoksijan tittelin ajalla 6,63s / 80m! Yllättävää sinänsä, että vaikka Leon tähänastinen virallinen kisaura ei olekaan ollut mikään maailman helpoin, oli näillä lukemilla Leo selkeästi kahta vuotta aiemmin juosseita veljiäänkin nopeampi (mm. vuonna 2013 Max juoksi saman matkan ajassa 6,85s). Kaiken kruunasi vielä järjestäjien valitsema Päivän asu -palkinto, näemmä urhoolliset viittasankarit letkuttelivat taas shown ihan kotiin asti.

Jaiks, juoksuhiekkaa!

Jaiks, juoksuhiekkaa!

Kaiken kaikkiaan koko RotuRacen päivä oli juuri sitä mitä juoksuharrastuksen kuuluisikin olla: yhteistyötä, mukavaa tiimikarkelointia, ja erityisesti iloista mieltä ja raikuvaa naurua. Päivän aikana nähtiin mitä hauskempia suorituksia, mahtavia asusteita ja iloisia kirmaajia pitkin poikin rataa. Ehdottomasti tullaan yrittämään taas ensi vuonnakin, pukuideointikin jääköön siis taas upouuteen mietintämyssykkään.

Sisarukset tietävät, siellä ne purkaa pupua...

Sisarukset tietävät, siellä ne purkaa pupua!

Kivaa siis oli, kiitos järjestävälle taholle, jes!

 

Tulokset:

Tiimeissä (35 tiimiä):

4. Team Kesäkeskarit, 14,19s (kahden keskimmäisen koiran ajat yhteenlaskettuna)

Päivän asu -palkinto!

Yksilöinä (140 koiraa):

1. Leo, 6,63s
6. Nekku, 6,96s
24. Lupu, 7,23s
25. Uuno, 7,24s.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.