Cosmo

pieni sileäksijäänyt namihamsterivalas

s. 09.01.2005

Cosmo on tämän podengolauman ensimmäinen, se joka huijasi meidät tälle tielle. Alussa ainokaisena koirana Cosmo oli maailman helpoin, sosiaalisin ja ihmisrakkain, ja oli aina valmis mihin tahansa kivaan. Laumassa Cosmo on … Cosmo, kaiken mahdollisen kingi ja kuningatar. Nyt seniori-ikäisenä Cosmo on vihdoin löytänyt oman sisäisen rauhansa, ja useimmiten pötköttelee ketarat suorana ja jellyt kylkisivuillaan aina gasellinomaisten riehuhetkiensä väliaikoina.

Uni on tärkeää.

Uni on tärkeää.

Ruoka on Cosmolle unelmista ja tavoitteista suurin, eikä sen motivoimiseen ole tarvittu koskaan mitään kuivaa näkkileivänpalasta enempää. Cosmo ei harrasta virallisia asioita, eikä se ole koskaan niistä oikein kiinnostunutkaan – juoksu-uran suurin kohokohta oli se kun juoksutapahtumassa Poffu pinkaisi etusuoralla vieheen perään, kurvasi ensimmäisen mutkan, kävi seuraavassa mutkassa autuaasti kakalla, ja sitten rennon iloisesti löntysteli takaisin maaliin viehettä tappamaan. Tai siis, “tappamaan”, uljas ja reipas metsästäjämmehän vain meni ja istui vieheen päälle. Tehtävä suoritettu!

Cofmo ei ole uimamaisteri.

Cofmo ei ole uimamaisteri.

 


Cosmo näyttelyssä:

11.06.2016 Suomen Portugalinpodengojen 20-vuotisjuhla Open Show, Tuomarinkartano, Helsinki (epäv.), tuomari Säde Hohteri
PSK-lemmikkiluokka
VET-1, KP, VSP-VET Lemmikki
Hyvät mittasuhteet. Toivoisin täyteläisemmän kuonon. Tumma hyvä pigmentti. Hyvät silmät. Erinomaiset korvat. Tasapainoiset kulmaukset. Hieman tukeva kaula. Hyvä ylälinja. Etu- ja takaliikkeet ok. Sivuliikunnassa taipumusta nostella sekä etu- että takaraajoja. Hyvä väri ja turkki. Ikäisekseen erittäin reipas. Hieman pulskassa kunnossa.