Kaapo

Sandeisan Erudito

C.I.B  FI KVA-M FI MVA EST MVA PL MVA EEW-08 EEW-09 PL&PZW-08 HeVW-14 SVKLMM-11 CVM-12 VMM-13

 DSC_0077c

pieni karkeakarvainen pallovesimonsteri

synt. 17.10.2006

 

Kaapo on perheen tohotohotohottaja. Pienestä pitäen Kaapolla on riittänyt energia ja tahto vaikka mihin, ja niimpä se tekeekin pyydetyt asiat aina täydellä höyryllä. Kirjaimellisesti… Kaaposta on vuosien varrella tullut yksi eniten suorittaneista maastotykeistä, ja vuonna 2014 se lopultakin lopetti kilpailu-uransa vanhimpana aktiivisesti kisaavana podengona. Juoksuvuosien aikana pidettiin pientä näytelmätaukoa, mutta nyt veteraani-iässä on taas tullut kokeiltua kehätoimintaakin hieman enemmän. Kokemus ja maltti ovat selkeästi Kaapon valtteja, ainakin silloin kun se itse tietää mitä maailmalta haluaa: normaalin arjen rutiineissa Karpu toimii aivan ilmiömäisellä tahdilla, ja jos sen rutiineihin saa iskostettua jotain mahdottoman mahdollistakin, voi olla varma että seuraavallakin kerralla asia onnistuu. Kaapon suurimpia intohimoja ovat pallot, kävyt, pallot ja … pallot. Kaapo on myös ehdoton vesipeto, sekä noutamisessa (laineilla liplattavat karkulaiscrocksitkin haetaan automaattisesti takaisin) että pitkissä ja molskahtavissa pellehypyissä. Kaapo ei välttämättä ole kaikkien paras kaveri heti ensitapaamisesta, mutta omistautuu sitäkin suuremmalla sydämellä niille joista se oikeasti välittää. Kaapo on ikioma sydänkoira, hamaan ikuisuuteen asti!

 

Uimamaisteri Kaapo.

Uimamaisteri Kaapo.


 

Kaapo näyttelyissä:

16.07.2016 Kartano Weekend, Helsinki, tuomari Eli-Marie Klepp, Norja
VET ERI-2, SA, PU4
Almost 11 (10, kehiksen kirjoitusvirhe) years old. Very nice veteran. Excellent head and expression. Good neck and body. Love his attitude. Excellent bones. Strong hocks. Don’t show any age. Good drive in sides. Moves little bit unbalance(d) coming and going, otherwise ok. My honour to owner for keeping him so good condition.

02.07.2016 SVKL:n pääerikoisnäyttely, Hyvinkää, tuomari Evelyne Desquartiers Diacquenod, Ranska
VET ERI
Excellent typical head. Dark eyes. Excellent quality of coat. In front feet is a bit open. Back quarters correct. Body correct. In lateral movement correct.

21.05.2016 Helsinki KV, tuomari Perttu Ståhlberg
VET ERI-1, SA, PU2, ROP-VET
Erinomaisessa kunnossa oleva lähes 10v veteraani. Hieman lyhyt runko. Maskuliininen pää. Hyvät korvat. Hieman lyhyt kaula. Vahva runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä selkä. Astuu ristiin edestä. Iloinen häntä. Liikkuu vetävällä askeleella.

26.03.2016 Imatra KV, tuomari Jaana Hartus
VET ERI-1, SA, PU2, ROP-vet
Hyvässä kunnossa esiintyvä. Tasapainoiset mittasuhteet. Hyvä suora ylälinja. Hyvä pää, korvat ja ilme. Eturaajat voisivat olla suoremmat. Hyvät kulmaukset. Tehokkaat etenevät liikkeet sivulta, epävakaat edestä.

16.01.2016 Turku KV, tuomari Per Kristian Andersen, Norja
VET ERI-1, ROP-VET

06.12.2015 Voittaja 2015, tuomari Annette Bystryp, Denmark
VET ERI-2
Strong masculine a bit long in loin. 9 years in a good condition. Strong and wiry coat. Correct(ly) moderated angulated. Front a bit pushed forward which makes him stand close in his fore quarters. Nice pyramid shaped head. Strong teeth in the correct scissor bite. Well set ears. Well set tail, carried a bit low. Light movement. A bit close from behind and in the front.

05.12.2015 Helsinki Winner 2015, tuomari Elisabet Janzon, Sweden
VET ERI-2
Masculine Dog. Good head & Expression. Bit weak in front. Normal angulations. Could be better coming & going. Good sidegait. Good coat & tail.

24.05.2015 Helsinki KV, tuomari Säde Hohteri
VET ERI-1, ROP-VET
Erittäin rodunomainen. Miellyttävä pää & ilme. Erinomaiset korvat. Hyvä kaula. Etuasentoiset lavat ja suorat olkavarret. Hyvä takaosa. Hyvä ylälinja. Liikkuu edestä kapeasti ja astuu vahvasti ristiin. Sivuliikunta melko ok. Hyvä väri & turkki.