Väinö

Hirsituvan Syysmyrsky

C.I.B POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA DK LV MVA EE MVA

pieni karkeakarvainen skvirrelinmetsästäjä

synt. 19.09.2008

Väinö, Nöinö, Öinöinöinöi, on pieni ja autuaasti periksiantamaton rakkauspakkaus. Väinö on perinteisellä tavalla podengo, niin viettinsä, sohvapuudelisminsa kuin omatoimisuutensakin osalta: ulkona saalistetaan ja vaanitaan pienkrittereitä aina kun tilaisuus koittaa, mutta sisällä sohva ja lämmin syli on aina parhautta. Väinö on käynyt kisaamassa vieheellä suurella innolla ja raivokkaalla draivilla, ja nyt hieman kypsemmällä iällä se on esitellyt parastaan myös näytelmätantereellakin.

Väinön luonne on täyttä kultaa, ja sen urhea sinnikkyys ja periksiantamattomuus on testattu jo vaikeimmissakin olosuhteissa – aina selviytyen henkisenä voittajana! Väinö osaa olla myös ärrrrsyttävän itsepäinen, mutta enintään huvittavassa mielessä: käskyt toinen tietää ihan yhtä hyvin kuin kaikki muutkin laumassa, mutta jos intohimoinen fokus on vain ja ainoastaan siinä kädestä annettavassa meetvurstinpalassa, ei sitä vain aina ehdi istu-käskyäkään toteuttamaan… Ristiriitaista, mutta niin Väinöä! Vämpän intohimoihin kuuluvat mm. oravat, tytöt ja pallot-jos-Kaapo-ei-pelaa. Niin ja oravat, ne on tärkeitä!

 


 

Väinö näyttelyissä:

15.07.2018 Hyvinkää, podengojen erikoisnäyttely, tuomari Gabriela Veiga, Portugali
VET EH-4

05.08.2017 SVKL:n pääerikoisnäyttely, Helsinki, tuomari Catarina Castro, Portugali
VET EH-2

02.07.2016 SVKL:n pääerikoisnäyttely, Hyvinkää, tuomari Evelyne Desquartiers Diacquenod, Ranska
VAL ERI-2, SA
Nice head with dark eyes. Feets open. Nice size and type. Excellent in hind quarters. Excellent regular movement.

Väinön bravuurina on ... näyttää söpöltä!

Väinön bravuurina on … näyttää söpöltä!

11.06.2016 Suomen Portugalinpodengojen 20-vuotisjuhla Open Show, Tuomarinkartano, Helsinki (epäv.), tuomari Säde Hohteri
VAL-2, KP, PU4
Hyvät mittasuhteet. Miellyttävä pää ja ilme. Erinomaiset korvat. Tyylikäs kaula. Tasapainoiset kulmaukset. Hyvä ylälinja ja häntä. Syvä rintakehä. Liikkuu edestä ja takaa ok. Nostelee hieman sekä etu- että takaraajoja sivuliikunnassa. Hyvä väri. Melko niukasti pitkää karkeaa karvaa tällä hetkellä.

20.03.2016 Riika KV, Latvia, tuomari Georgly Onishchenko, Unkari
VAL ERI-1, SA, PU1, ROP, CACIB
Good breed type. Compact enough. Good proportions. Good expressions. Good angulations. Coat correct. Dark eyes. Lovely breed head. Good carriage of ears. Free mover.

19.03.2016 Riika KV, Latvia, tuomari Jan Coppens, Hollanti
VAL ERI-1, SA, PU1, ROP, SERT, CACIB, LV MVA & C.I.B
Excellent type. Good size. Lovely head. Well carried ears. Nice expression. Good dentition. Breed typical angulations. Could have more capacious body.

16.08.2015, Bornholm KV, Tanska, judge Barbara Müller, Switzerland
VAL ERI-1, SA, PU1, VSP, CACIB
6 years, typical outline, strong head, masculin expression, well placed ears, good depths of body, moves happy, nice coat texture

15.08.2015, Bornholm KV, tuomari Kresten Scheel, Denmark
VAL ERI-1, SA, PU1, VSP, SERT, CACIB, DK MVA
6 år gammel smuk hanhund, velproportioneret, god størrelse, maskulin, rigtig godt hoved, passende flad skalle, tilstrækkeligt tilspidset næseparti, korrekt bid, kønne mørke øjne, velansatte ører af passende størrelse, god halslængde, prima overlinie, velkonstrueret frontparti og bagpart, rigtig god pelskvalitet han bevæger sig sundt og godt med god skridtlængde og fin drive bag

24.05.2015, Helsinki KV tuomari Säde Hohteri
VAL ERI-1, SA, PU1, CACIB, ROP
Erinomainen, erittäin rodunomaiset linjat. Kaunis pää & ilme. Erinomaiset korvat. Tyylikäs kaula. Erinomaiset kulmaukset. Hyvä ylä- ja alalinja. Sekä seistessä että liikkeessä kyynärpäät hieman ulospäin, muutoin rodunomainen liikkuja. Hyvä väri & turkki.

24.8.2014, Överkalix Ruotsi, tuomari Ganami Kertes Agnes
VAL ERI-1, PU1, SERT, ROP, SE MVA, POHJ MVA
Harsh coat variety, good quality dog of good size and outline. Well proportioned head, big ears, good head & tail carriage. Harsh enough coat. Shows even fluent movement. Friendly.

15.6.2014, Tromssa KV Norja, tuomari Gerard Jipping
VAL ERI-1, SA, PU2 SERT, vara-CACIB, NO MVA
6 years. Very nice type. Correct size, excellent topline. Excellent tailset. Lovely head. Correct ears, eyes, bite. Excellent angulations. Correct body. very nice movementss front; little bit working with elbows.

20.7.2013 Erikoispäänäyttely Helsinki, tuomari Janina Staniszewska-Borkowska, Puola
VAL EH
Rather delicate body. Nice head. Nice eyes & ears. Straight upper line. Proper shape of ribcage. Very good angulation of hind legs.

22.7.2012 Erikoispäänäyttely Helsinki, tuomari György Tesics, Unkari
VAL ERI
Middle tall, middle strong. Very proportional. Excellent head. Good pigmentation. Scissors bite. Well set & carried ears. Long neck. Excellent topline. Enough deep chest. Good angulations. Well set but a little too curly tail in movement. Good presentation. Typical character.